En İyi Netflix Dizileri ve Tavsiyeler

Resim
En iyi netflix dizileri ile ilgili sizler için uzun süredir bir yazı hazırlamak istiyordum. Ama bir türlü zaman olmuyordu. En sonunda zamanı buldum ve sizler için en iyi netflix dizileri ve konuları ile ilgili güzel bir liste hazırladım. Gerek dünyada gerekse ülkemizde yabancı diziler çok büyük bir ilgi görüyor. Her geçen günde bu ilgi de artarak devam ediyor. Ben eskiden beri yabancı dizi izleyen biri olarak gelişmeleri takip ederken aslında hiç zorlanmıyorum diyebilirim. Eskiden yabancı dizi izliyorum dediğim zaman insanlar boş boş yüzüme bakıyordu şimdi en azından bir çok kişi ile bu diziler hakkında konuşma şansı yakalıyoruz. Neyse lafı uzatmadan sizler için hazırladığım netflix dizi önerileri ile ilgili bilgiler vermek istiyorum. Listeye dahil edeceğim dizilerin imdb puanları oldukça yüksek. Eğer yeni bir yabancı dizi izlemek istiyorsanız kesinlikle sizler için hazırladığım netflix dizi listesi içerisinde yer alan dizilerden başlamalısınız. Seçtiğim diziler genelde en çok i

En Çok İzlenen Yabancı Filmler | İMDB Yüksek Filmler

En çok izlenen yabancı filmlerin yer alacağı listemize hoş geldiniz. Liste içerisinde imdb puanı yüksek yabancı film önerilerini bulabilirsiniz.

Sizinde çok iyi bildiğiniz gibi yabancı bir film izlemeden önce mutlaka internette araştırırsınız ve ona göre izlersiniz. Biz de sizlere en güzel yabancı filmler ile ilgili tüm detayları aktaracak şekilde bir liste hazırladık. Liste içerisinde yer alan filmler gerçekten efsane filmler diyebilirim. İzlemediğiniz zaman çok şey kaybedersiniz. Araya bir kaç tane de puanı düşük ama gerçekten kaliteli olduğunu düşündüğümüz filmi de sıkıştırdık lütfen kızmayın :)

Sözü çok uzatmadan ve sizleri çok bekletmeden hemen sizler için hazırladığımız en iyi yabancı filmler listesine geçelim.

1) LIFE IS BEAUTIFUL – HAYAT GÜZELDİR (IMDB 8.6)


en güzel yabancı filmler life is beautiful
En iyi yabancı filmler- Life is beatiful

En çok izlenen yabancı filmler listemize 1997 yapımı İtalyan filmi olan Life is Beautiful ile başlayalım.

2. Dünya savaşında İtalya’da yaşayan Yahudilerin de uğradıkları zulmü anlatmaktadır. Hayatla barışık, çok eğlenceli bir kişiliğe sahip Guido, bir kaza sonrası bir prensesle tanışır; evlenir ve çocukları olur. Hayat dolu Guido’nun tek kusuru yanlış zamanda, yanlış yerde, yanlış bir dine inanmasıdır.

2. Dünya Savaşında Yahudi soykırımında Almanya tarafından soykırım kampına çok sevdiği oğlu ile gönderilir. Ancak oğlunu korkutmamak için işkenceleri, çalışma şartlarını sürekli bir oyun olarak göstermeye çalışır ve başarılı olur da. Ancak milyonlarca Yahudi’nin uğradığı sona onlar da uğrayacaklar mı? Filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Dram, macera, gerilim; bunlarla birlikte bunların tam tersi olan komediyi sürekli içinde bulundurmayı çok başarılı bir şekilde sağlayan filmin bir benzerini henüz seyredemedim. Irkçılıkla dalga geçen, ırkçılık gibi bir olguyu işlediği halde yine de hayatın yaşamaya değer olduğunu çok başarılı bir şekilde işleyen Life Is Beautiful (Hayat Güzeldir) filmi bir başyapıt olarak da imdb’de yer bulmuştur. Tek bir kötü eleştiride bulunamayacağım bir film. Zorlarsam eğer sadece tesadüflere biraz fazla yer verdiğini söyleyebilirim.

Filmin eğlenceli yerlerinde bu tesadüfler çok göze çarpmasa da diğer dram, macera ve gerilim anlarında yaşanan tesadüfler Life Is Beautiful (Hayat Güzeldir) filminin biraz gerçeklikten uzaklaşmasına sebep oluyor.

Life Is Beautiful (Hayat Güzeldir) filminin kadrosuna gelecek olursak başrolde Antonio Guido rolünde Roberto Benigni’yi görüyoruz. Benigni’nin dışında Life Is Beautiful (Hayat Güzeldir) filminin kadrosunda Nicoletta Braschi (Dora), Giorgio Cantarini (Giosue), Giustino Durano (Zio), Sergio Bini Bustric (Ferrucio) da bulunmaktadır.



2) HOSTEL 1 – OTEL 1 (IMDB 5.9)

en iyi yabancı korku filmleri hotels
En çok izlenen yabancı korku filmi-Hostel

En iyi yabancı korku filmleri içerisinde kendisine yer bulan Hostel 1, gerçekten ürkütücü bir o kadar da korkutucu bir film.

2005 yapımı Amerikan filmi. İki genç farklı deneyimler yaşamak için Amerika’dan Avrupa’ya Slovakya’ya gelirler. Burada gerçekten de aradıklarını tam olarak bulurlar. Ancak bir tuzağa düştüklerinin farkında değillerdir.

Bu tuzak basit bir sonuç değil çok ciddi yaşantılar getirecektir onlar için. Filmi izlemenizi eğer havada uçan; kesilen, biçilen; kafa, kol, bacak hatta ve hatta çıkarılan göz görmeye dayanabilecekseniz eğer tavsiye ederim. Şiddet ve gerilim türündeki bu film ayrıca aşırı derecede cinsellik de barındırmaktadır. Bu yüzden aile ile seyretmeye pek uygun değil. Ancak bu tarz filmlerden hoşlanan izleyicilere gerçekten tatmin olabileceklerini, aradıklarını bulabileceklerini söyleyebilirim. Aslında para ile her şeyi yapabileceğini zanneden insanları ve zihniyeti eleştiren bir film şekline dönüşmüştür.

İmdb puanından da anlaşılabileceği gibi orta seviyede yer alan Hostel 1 (Otel 1) filmi içinde Testere tarzı –bence Testere filminden de iğrenç- sahneler içermektedir. Bu sahnelerin abartılması ve de sahnelerin çekimindeki hatalar –aslına bakılırsa dikkatli olmayan gözlerin yakalaması biraz zor- olumsuz olarak eleştirebileceğim yönüdür.

Hostel 1 (Otel 1) filminin kadrosuna gelecek olursak tanıdık isimler göremiyoruz. Başrolde Paxton rolünde Jay Hernandez’i bulunuyor. Derek Richardson (Josh), Eythor Gudjonsson (Oli), Barbara Nedeljakova (Natalya), Jan Vlasak (The Dutch Businessman) da Hostel 1 (Otel 1) filminin kadrosunda bulunmaktalar.


3) THE SHAWSHANK REDEMPTION – ESARETİN BEDELİ (IMDB 9.3)

imdb puanı yüksek olan yabancı filmler esaretin bedeli
En çok izlenen yabancı film- Esaretin Bedeli

En çok izlenen yabancı filmler arasında yer alan Esaretin Bedeli 1994 yapımı Amerikan filmidir. Filmin konusuna hemen geçiş yapalım. Andy kendisini aldatan karısını ve onu sevgilisini öldürme suçlaması ile hapishaneye düşmüştür. Hayata her zaman her koşulda pozitif bakmayı becerebilen Andy hapishanenin olumsuz koşullarına bu huyu sayesinde dayanabilmiştir. Kendisine hapishanede bu şekilde birçok da arkadaş edinmiştir. Ama hayat onun için hapishanede bu şekilde tüketilmemesi gereken bir olgudur.

Özgür yaşamak hayatta her şeye değer. Hasta da, sakat da hatta sürekli kaçmak zorunda kalınsa bile özgür yaşamak için her şey yapılmalıdır. Andy bu yüzden artık buradan kaçmayı planlamaktadır. The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli) filmini gerçekten hâlâ izlemediniz mi? Bildiğim kadarıyla vizyona girdiğinden beri imdb’de zirvede yer alan The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli) filmi dram ve suç kategorisinde yer alıyor.

Ama bu konularda pek bir şey beklemeyin The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli) filminden. Daha çok yaşam koçluğuna soyunmuş bir film. Seyrettiğinizde uzun süre etkisinden kurtulamayarak çevrenizdeki herkese tavsiye edeceksiniz.

Filmin sonunda ise ufak da olsa sevinç gözyaşı dökebilirsiniz. Olumsuz olarak ise şunu belki söyleyebilirim. The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli) filminin bazı yerlerinde gerçekten konuya bir an önce girmesi için sıkıntı duyabilirsiniz. Bazı bölümlerinin yavaş ilerlediğini belirtmek isterim. The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli) filminin kadrosuna gelecek olursak başrolde Andy Dufresne rolünde Tim Robbins’i görüyoruz. Morgan Freeman (Red)’ da ustalık eseri olabileceği bir rolü oynamış. Bunların dışında Bob Gunton (Warden Norton), William Sadler (Heywood), Clancy Brown (Captain Hadler). Site içerisinde sizlere İMDB puanı en yüksek olan yabancı filmleri sunmaya son hız devam ediyoruz :)

4) FORREST GUMP(IMDB 8.8)
en iyi yabanci filmler Forrest Gump
En eski yabancı filmler- İMDB yüksek yabancı filmler- Forrest Gump


En çok izlenen yabancı filmler içerisinde yer alan 1994 yapımı Amerikan filmi olan Forrest Gump, bir kuş tüyünün beyhude gökte süzülüşü ile başlıyor.Filmin konusunu işte bu tüy gibi insanın da hayatı boyunca oradan oraya sürüklenmesi oluşturuyor. Forrest aslında engelli bir çocuktur. Ayakları normal çocuklar gibi düz olmayan Forrest’ın engeli sadece ayağında değil, zekasındadır da. Ancak Forrest’ın annesi çocuğunun diğer çocuklardan farklılığını hissetmemesi için çok büyük fedakarlıklar yapar. Forrest da bu yüzden annesini çok sevmektedir. Forrest’ın ayrıca bir de canından çok sevdiği bir kız vardır. Onun gözünde bu kız bir melektir. Ancak kız Forrest’ı normal bir insan olarak görmediği için Forrest’ı ciddiye almaz. Forrest koltuk değneklerinden kurtulduktan sonra koşmaya başlar ve bu iş onun hayatında en çok sevdiği iş olur. Artık hayatını koşu sayesinde idame ettirecektir.

Üniversiteden çok zor da olsa mezun olmayı başaran Forrest kendisini bir anda Vietnam Savaşında bulacaktır. Bu savaşta da tüy gibi rüzgarda süzülen Forrest kendisini en sonunda bir bankta oturup çikolata yerken bulacaktır. “Annem hep derdi ki: ‘Hayat aynı bir kutu çikolata gibidir. İçinden ne çıkacağını hiçbir zaman bilemezsin.’” ForrestGump efsane bir film. Aşk, dram, macera, fantastik, komedi, savaş, gerilim… ne ararsanız bulabileceğiniz ForrestGump filmi bir başyapıt olarak sinema tarihine geçmiştir.

Oyunculuklardan tutun da film grafiklerine kadar her şeyiyle bulunduğu konumun, aldığı puanın her zaman üstünde olması gerekirdi diye düşünüyorum. Ayrıca kişisel gelişim için mesajlar da içeren filmde savaş dışında herhangi bir karşıtlık bulmak mümkün değildir. Filmi izlerken ağlayacak, kahkahalarla gülecek, heyecandan buz kesilecek ve bazı sahnelerde kendinizi tutamayıp ekrana doğru alkışa başlayacaksınız. Olumsuz olarak Amerikan kültürüne çokça yer vermesini söyleyebilirim. Amerikan tarihini eleştiren bir film olsa da yine de biliçaltına övme mesajları da göndermekte. ForrestGump filminde TomHanks (ForrestGump) bana göre kariyerinin en iyi oyunculuğunu bu filmde gerçekleştirmiştir. Robin Write (JennyCurran), MykeltiWilliamson (Bubba Blue), SallyField(Mrs. Gump), GarySinise (Dan Taylor) da muhteşem oyunculuklarıyla filmde yer almışlardır. İMDB puanı en yüksek yabancı filmler içerisinde yer alan bu filmi izlemediyseniz kesinlikle izlemenizi öneririm :)

5) LORD OF THE RİNGS (IMDB 8.9)

En iyi yabancı filmler- Lord Of The Rings

En çok izlenen yabancı filmler listesi içerisinde Lord Of The Rings filmine yer vermezsem kesinlikle çok ayıp etmiş olurdum. 2001 yapımı bir filmdir. Severek izlediğim film üçlemesini ayrı ayrı yazmak yerine tek olarak yazıyorum. Yüzük kardeşliği, İki Kule ve Kralın Dönüşü şeklinde 3 seri şeklinde çekilen bu yabancı filmi eğer hala izlemediyseniz kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.

Benim mutlaka her sene tekrar tekrar izlediğim filmlerin başında gelir. Filmden kısaca bahsetmek gerekirse; güç yüzükleri içerisinde bir yüzük, tüm yüzüklere hükmediyor. Bu yüzüğün sahibi Sauron da ortadünya da yaşayan diğer ırkları kontrol altına almak istiyor. Daha sonraki süreçte yüzük insan ırkına ve daha sonra hobbit isimli ırka geçiyor. Öldü sanılan Sauron ise ortadünyaya tekrar dönerek yüzüğü tekrar ele geçirmek istiyor. Oldukça gerilim ve macera dolu bir yapım olan Lord Of The Rings üçlemesini eğer hala izlemediyseniz kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum.

6)EJDERHANI NASIL EĞİTİRSİN (İMDB 8.1)
en güzel yabancı filmler ejderhanı nasıl eğitirsin
En güzel yabancı filmler- Ejderhanı nasıl eğitirsin

Yabancı film önerileri ile sizlere en güzel yabancı filmleri sunmaya devam ediyorum. Bu filmimiz ise Ejderhanı nasıl eğitirsin filmi. Bu filme bir animasyon filmi olsa da gerçekten benim çok dikkatimi çekti ve severek izledim. Filmimizin orijinal ismi  How to Train Your Dragon. Filmimiz 2010  yapımı ve filmin 2. serisi ve 3.serisi de var. 3.serisi 2019 senesinde gösterime girecek diye biliyorum.  En güzel animasyon filmleri içerisinde yer aldığını düşündüğüm Ejderhanı nasıl eğitirsin filmden kısaca bahsedelim.

Ejderhanı nasıl eğitirsin filmi Vikingleri konu alan bir film. Kendi halinde yaşayan vikinglere saldıran ejderhalar ve bu ejderhalar ile savaş halinde olan bir kabile var. Ejderhalar hemen hemen her gün gelip kabileye saldırıp  evlerini yerle bir ederken, aynı zamanda koyun, kuzu, inek gibi hayvanlarını da alıp götürüyorlar.

Kabilenin reisinin ise Hıckırık isimli bir oğlu vardır. Kahramanımız da bir ejderha avcısı olmak ister ama babasından bir türlü izin alamaz. Bir gün yine ejderhalar kabileye saldırmışlardır. Hıckırıkta bir ejderha vurmak için savaş alanına çıkar. Tesadüf ki ejderhaların en güçlüsü Dişsizi vurmayı başarır. Ama buna kimseyi inandıramaz. Daha sonra Hıckırık bir gün ormanda gezerken vurduğu ejderhayı yaralı olarak bulur. Tam onu öldürecekken vazgeçer. Daha sonraki süretçe Dişsiz ve Hıçkırık arkadaş olurlar.

Tam da macera aslında bundan sonra başlıyor diyebilirim. Ejderhaların tamamını yok etmek isteyen Hıçkırığın babası ve ejderhalar ile olağanüstü bir etkileşim kurabilen Hıçkırık arasında geçen ve oldukça zevkli olan bu animasyon filmini mutlaka izlemenizi öneririm. Aşağıda filmin 3.sezonu ile ilgili fragmanı bulabilirsiniz.
 
7) WANTED (İMDB 6.7)
en iyi aksiyon filmleri wanted
En iyi yabancı aksiyon filmleri:Wanted

En iyi yabancı aksiyon filmleri
içerisinde yer alan Wanted filmi 2008 yılında gösterime girmiş bir filmdir. Film oldukça kaliteli ve güzel bir hikayeye sahiptir. Angelina Jolie, Morgan Freeman gibi oldukça kaliteli bir ekibe sahip olan filmde oldukça heyecanlı dakikalar geçirebilirsiniz.
Wanted filminin özeti ile devam edelim. Oldukça güzel bir hikayesi olan filmde bir iplik fabrikası yer almaktadır ve bu iplik fabrikası içerisinden bir şifre aracılığıyla çeşitli isimler çıkmaktadır ve isimlerde suikastçılar tarafından dünyanın varlığı için ortadan kaldırılmaktadır. İlerleyen süreçte Sloan (Morgan Freeman) fabrikadan çıkan isimler yerine kendi çıkarları doğrultusunda isimleri ortadan kaldırmaya başlamıştır. Bunu fark eden Wesley Gibson'nın (James McAvoy) babası Cross ile Sloan birbirlerini ortadan kaldırmaya karar verdiler. Sloan Cross'un tek zarar veremeyeceği kişi olarak onun oğlunu görür. Wesley Gibson Sloan tarafından yanına alınarak eğitilir ve babasıyla düşman hale getirilir. Bu süreçte oldukça heyecanlı ve aksiyon dolu anları yaşayacağınıza emin olabilirsiniz. Çok fazla detay yazmakta istemiyorum bu arada :)
 
8) RAMPAGE:BÜYÜK YIKIM (İMDB:)
 
9) AVATAR(İMDB 8.0)
 
10) DEADPOOL (İMDB 8.6)
 
11) KAPTAN AMERİKA İÇ SAVAŞ (İMDB 8.5)

12) LİFE OF Pİ  (İMDB 8.0)
en iyi yabancı filmler life of pi
En çok izlenen yabancı filmler-Life Of Pi

En çok izlenen yabancı filmler listesi
içerisinde sırada Pi'nin Yaşamı isimli filmimiz var. 2012 ABD yapımı macera filmi olan Pi'nin Yaşamı filminin yönetmeni Ang Lee'dir.  2001 yılında Yann Martel'in aynı isimli romanından uyarlanarak hazırlanmıştır.
Ülkesinden başka bir ülkeye hayvanlarla birlikte yola koyulan Pi, bir gemi kazası sonucu filikayla denize inmek zorunda kalmıştır. Filika içerisinde ise bir kaplan, orangutan, zebra, sırtlan gibi hayvanlarda yer almaktadır. Düşündüğünüz zaman bu hayvanların bir arada bulunma ihtimalleri zaten çok az. 
Life of pi içerisinde kaplan dışındaki hayvanlar çeşitli sebeplerden dolayı yaşamlarını kaybediyorlar. Richard Parker isimli sevimli :) kaplanımız ile Pi aynı filika içerisinde ise tek kalmışlardır ve yaşama tutunmaya çalışmaktadırlar. İlk etapta Pi; Parker'dan da kurtularak hayatta kalmayı düşünmüşse de daha sonra bu kararında vazgeçmiştir. Denizin ortasında kendisine arkadaşlık edebilecek tek kişinin o kaplan  olduğunu düşünmüştür. Filmin gerek grafikleri gerekse hikayesi gerçekten oldukça güzel. Kesinlikle izlenmesi gereken yabancı filmler içerisinde yer alan Life Of Pİ filminin sonu ise benim için oldukça sürpriz oldu :)
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En İyi Yabancı Diziler :25+ İMDB 8.0 Üzeri Diziler

En İyi En Çok İzlenen Animasyon Filmleri

İMDB Puanı En Yüksek Yabancı Diziler